UACES Facebook Galaxy Conference Schedule

2018 Galaxy Conference Schedule

Download a copy of the Galaxy 2018 conference schedule

Download session descriptions

Wednesday, February 28

9:00 AM

  • Registration (Atrium)
  • ESP Association Meeting (Ouachita Room)
  • Drop off silent auction items (Eagle Room)
  • Poster Set-up (DeGray and Eagle Rooms)

11:00 am - 1:00 pm Opening Session and Lunch (Conference Center)

  • Presiding/Welcome – Dianna Bowen, NEAFCS-AR President and Galaxy Committee Chair
  • Keynote Speaker:   Rhett Laubach  #LiveToServe

1:15 - 2:00 PM Educational Session 1 (45 minute sessions)

2:15 - 3:00 PM Educational Session 2 (45 minute sessions)

      • Amy Monk and Jessica Vincent
        Fit4Life: turning Teens Into Health Ambassadors (Egret Room)

      • Katrina Causey
        Roaring "Rithmeticals": Teaching Preschool Parents and Teachers to Teach Math Skills through Play (Heron Room)

      • Rhett Laubach
        Move Beyond the Labels (Ouachita Room)

      • Ples Spradley
        What's the Big Deal About Dicamba and Why Should I Care? (Caddo Room)

3:00 - 3:30 PM   Break and Staffed Poster Sessions

3:30 - 4:30 PM   NEAFCS-AR Association Meeting (DeGray Room)

6:00 PM  Dinner (Conference Center)

Presiding/Welcome –Shea Wilson, AAE4-HA President

Speaker – Dr. Rick Cartwright,Associate VP for Agriculture and Director CES

 
Thursday, March 1st, 2018


7:00 – 8:45 AM Breakfast (Lodge Restaurant)

9:00 – 9:45 Educational Session 4 (45 minute sessions)

9:45 – 10:00 Break & Browse Posters

10:00 – 11:30 Educational Session 5 (90 minute sessions)

Noon - 1:15 PM   Lunch (Convention Center)

Presiding/Welcome – Keith Perkins, ESP President

Cooperative Extension Service Federal Credit Union Annual Meeting
BeVerly Sims, Presiding

Speaker:  Dr. Mark Cochran, VP for Agriculture


1:30 – 2:15 Educational Session 6 (45 minute sessions)

2:15 – 2:30 Break & Poster Sessions

2:30 – 3:15 Educational Session 7 (45 minute sessions)

3:30 - 4:30  AAE4-HA Association Meeting (DeGray Room)

6:00 Silent Auction Ends, Awards Banquet (Conference Center)

      • Presiding/Welcome–Kristin Higgins, AACES President

      • Awards Presentations

      • Live Auction

Friday, March 2nd

7:00 – 8:15 AM Breakfast (Lodge Restaurant)

8:30 – 10:00 AM Educational Session 8 (90 minute sessions)

10:00 - 10:15 Break

10:15 - 11:45 AM Educational Session 9 (90 minute sessions)

      • Keith Cleek, Emily Hays, and Debbie Head
        Guidelines for Supervision of EFNEP Educators: How to Coach a Successful Program Part 2 (Caddo Room)

      • Amy Cole and Gretchen Skinner
        Online Forms: Easy Ways to Gather, Manage, and Utilize Your Direct Contacts (Heron Room) NOTE: this session requires a laptop for participants. Email Amy or Gretchen if you need a laptop supplied. 

      • Elizabeth Easley
        Grab and Go Day Camp (Egret Room)