UACES Facebook AR Galaxy Conference Schedule

2017 Galaxy Conference Schedule (Proposed)

Download a copy of the proposed conference schedule

Wednesday, March 15th

9:00 AM

  • Registration
  • ESP Association Meeting
  • Drop off silent auction items
  • Poster Set-up

11:15 Lunch

12:30 – 1:15 PM Educational Session 1 (45 minute sessions)

1:30 - 2:15 PM Educational Session 2 (45 minute sessions)

2:30 – 3:15 Educational Session 3 (45 minute sessions)

      • Ples Spradley
        Overseas Volunteer Opportunities: My Experiences with Winrock International in Senegal, Africa

      • Renee Myers & Trudy McManus
        Planning for Success: Cooking Schools for Beginners

      • Ashley Terry
        Celebrating Cultures: Activities and Resources for the Multicultural Classroom

3:30 NEAFCS-AR Association Meeting

6:00 Dinner (Dining Hall)


Thursday, March 16th, 2017


7:30 – 8:30 Breakfast (Dining Hall)

9:00 – 9:45 Educational Session 4 (45 minute sessions)

9:45 – 10:00 Break & Poster Sessions

10:00 – 11:30 Educational Session 5 (90 minute sessions)

10:00 – 11:30 Retiree Reception Rose Garden

Noon Retiree Luncheon and Scholarship Presentation (Dining Hall)
Presiding – Diane Mashburn, AAE4-HA President

Speaker:  Dr. Rick Cartwright, Interim Associate Vice President for Agriculture - Extension


1:30 – 2:15 Educational Session 6 (45 minute sessions)

2:15 – 2:30 Break & Poster Sessions

2:30 – 3:15 Educational Session 7 (45 minute sessions)

      • Luke Nipper
        Positive Communication and How it can help your team

      • Mark Peterson & Leadra Martin
        Listening to the People - Using a Community Survey to Strengthen Your Program

      • Hope Bragg
        STEM Education through Archeology: Innovative Programs to Teach Science and Service

      • Keith Cleek et al
        EFNEP Supervisors 101 – Part 2

3:30 AAE4-HA Association Meeting


6:00 Silent Auction Ends, Awards Banquet (Dining Hall)

      • Presiding –Keith Cleek, NEAFCS-AR President

      • Awards Presentations

      • Live Auction

Friday, March 17th

7:30 – 8:30 Breakfast (Dining Hall)

8:30 – 10:00 AM Educational Session 8 (90 minute sessions)

10:15 Closing General Session

Presiding – John Hopkins, AACES President

Cap note Speaker – Elise Mitchell